Vinterhilsen med ny giv

Tiden flyr og vi har allerede kommet godt i gang med et nytt år. Det har vært ganske så stille fra oss en stund. Dette har mest å gjøre med at ildsjelen bak GWAF har hatt et fryktelig hektisk år privat og vi må bare beklage at vi ikke har fått oppdatert dere som tidligere. Vi vil uansett takke dere for all støtten gjennom året som var. Dere må vite at deres støtte er med på å gjøre en viktig forskjell i mange liv, og det er flott å være med på dette prosjektet sammen med dere alle!

Tid til lokal forankring                                                                                                                Helt fra oppstarten av GWAF har en av våre kjerneverdier vært at det er våre samarbeidspartnere i Kalongo som skal styre tempo, dette for å sikre at prosjektene vi gjennomfører får tid til å etablere seg lokalt og både treffer tiltenkt målgruppe, samt møter behovene i landsbyen på best mulig måte. Fjoråret har derfor ikke vært preget av mange nye prosjekter i Kalongo, men i hovedsak gått ut på å gi Kalongo Kompetansesenter tid og rom til å etablere seg som ny grendeskole, med solid lokal forankring. Denne tiden har de brukt klokt, og skolen har nå opparbeidet seg et solid utdanningsnivå, styrer med en god ledelse og har godt rykte i landsbyene rundt. Med dette kan vi med sikkerhet utvikle planene våre rundt skolen videre.

FN-dagen                                                                                                                                    For Knausen barnehage har det nærmest blitt en tradisjon for barn og voksne å markere FN-dagen. Da selger de kaffe og kaker samt håndverk fra Kalongo til inntekt for GWAF. 2017 var ikke et unntak, og barnehagen samlet inn 3359,- som går uavkortet til KWOP. Vi er utrolig takknemlige for å ha så gode støttespillere som hjelper oss år etter år. Samtidig er vi glade for at barna får muligheten til å lære om landsbyer og barn som ikke har samme muligheter som de her i Oslo. Og vi synes det er utrolig viktig at de får et større perspektiv på verden.

Nye klasserom                                                                                                                          Det har helt siden vi ferdigstilte de tre første byggene vært planen for videre utbygging. Noen av støtten vi mottok høsten 2016 og gjennom 2017 har derfor vært øremerket utbyggingen og vil nå, sammen med midler vi håper å få inn i første halvdel av 2018 bli til ett nytt tilbygg, der 6. og 7. klassingene vil få sine klasserom. Dette er sårt etterlengtet og vil bety veldig mye for de største barna i KWOP, det vil også sikre at alle barna gjennomfører hele grunnskolen på et godt nivå faglig, under trygge forhold og slik har best mulig utgangspunkt for videre skolegang eller fagskoleutdanning. For å skape mest mulig ro for elevene på skolen ønsker vi imidlertid å sikre alle midler før vi setter i gang byggeprosessen denne gangen. Vi er over halvveis til målet og håper DU vil være med å skape et nytt kapittel i Kalongo.

Følg med på hvordan du kan bidra til byggeprosjektet på vår Facebook-side eller ta kontakt med Anne Berit på post@growwithafuture.com

Årsmøte i GWAF

Årsmøte-gjengen: f.v: Anne Berit (leder), Martine (nestleder), Kaja (avtroppende nestleder), Olaug (handels-koordinator).

På vei ut av døra fra årets årsmøte fikk vi tatt bilde av denne gjengen! Vi ønsker velkommen til ny nestleder, Martine  og ønsker avtroppende nestleder Kaja god tur til Brasil. Bortsett fra dette består GWAF-styret av den samme gjengen som i 2016.

Vi gleder oss masse til nok et år der vi kan være med på å støtte opp under det flotte arbeidet i Kalongo og er nå i gang med å planlegge årets kampanjer og arrangement.

Velkommen inn i Kalongo Kompetansesenter

Kalongo kompetansesenter er nå offisielt åpnet!

I disse dager fylles senteret med vel 50 spente 1-5 klassinger. 7 lærere er engasjert på grendeskolen og Mr. Tom Kibira er ansvarlig for driften. Ledelsen i KWOP er takknemlige, forventningsfulle og veldig klare for å jobbe fram mot målet om å skape de beste rammene for læring på sin helt egne skole.

TUSEN TAKK til alle dere som har støttet byggingen og tror på oss!                                Sammen har vi klart noe fantastisk!

Kalongo Kompetansesenter i desember 2015. Vi venter spent på bilder fra åpningen.

Kalongo Kompetansesenter i desember 2015.       Vi venter spent på bilder fra åpningen.                   Foto: KWOP

Skoleuniformer til alle barna :-)

Uniform100_8

Design: Liisa Maija Pettersen

Nå nærmer det seg virkelig åpning av Kalongo Kompetansesenter!                                   Før den tid har vi et ønske om å få tak i nye skoleuniformer til alle skolebarna. Ved å engasjere lokale skreddere kan barna få slitesterke uniformer, og vi bidrar samtidig til lokal økonomi.

Hver uniform vil koste 80 kroner. Vårt ønske er å få tak i 100 uniformer før april. Så langt har vi 8 uniformer. Det hadde vært fantastisk og kunne gi alle barna denne gaven.

Hvis du ønsker å bidra, kan du:
– sette inn ønsket beløp på kontonummer 4280 13 30309 og merke betalingen med ”uniform”
– gå også gjerne inn på Facebook-eventet vårt og skriv hvor mange uniformer du har kjøpt i kommentarfeltet
– invitere venner og kjente til å bli med

Takk til arkitekt Liisa Maija Pettersen for design av bildet.
(http://liisamaijapettersen.com/)
Etter hvert som dere kjøper uniformer vil barna på bildet få farger på klærne.
Følg gjerne med for å se hvordan det går.

Tusen takk for hjelpen din – den vil gi stor glede!

Med hjerte for Kalongo

Her kommer en strålende nyhet til dere!

I år er vi i Grow With a Future så heldige å få samarbeide med Hjerteromfestivalen. Festivalen holdes fra 26.-28. mai i Fetsund, og Ole Paus er blant artistene som spiller.

Den meningsfylte festivalen drives på frivillig basis der alt overskuddet går til lokale og internasjonale formål, ifølge arrangørens Facebook-side. GWAF er et av disse formålene som vil motta pengestøtte. Derfor vil vi jobbe for å få med så mange som mulig på festival og hjelpe til og selge billetter.

Vi gleder oss til å samarbeide med Hjerteromfestivalen, og håper at så mange som mulig vil ta seg tid til å komme på en eller flere av festivaldagene. Det blir musikk for enhver smak – både soul-aften, konsert med Sandra Lyng og Ole Paus med support.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du er interessert i billetter. Lurer du på hvor Fetsund ligger? Du kommer deg dit på under 20 minutter med tog fra Oslo.

KAlongo

Årsmøte i GWAF

I går hadde vi i GWAF årsmøte her i Oslo!                                                                         Og vi kan allerede nå si at 2016 blir et spennende år. Vekst, musikk og skole er viktige stikkord i året som kommer. Innvielse av KCC som grendeskole, basar og spennende kampanjer er noe av det som i går kom på plass i årsplanen. I tillegg har vi et kjempegøy samarbeid på gang som dere snart får vite mer om!

Nedenfor kan dere se siste oppdateringer fra Kalongo og byggingen.

SAM_3876

Her installeres vinduer og dører rett før jul.
Foto: KWOP

SAM_3799

Latrinene har også kommet opp.
Foto: KWOP

SAM_3829

Mye av tomten rundt KCC brukes til dyrking.
Her ser dere litt av bønneåkeren.
Foto: KWOP

 

Hurra for handverk!

Hurra for vår handels-koordinator, Olaug!
Hurra for vår samarbeidspartner, Galleri Smalgangen!                                                     Hurra for kvinnene i Kalongo som lager så fine kurver og smykker!                                       Og hurra til dere som har kjøpt handverk fra Kalongo»                                                     Bare på en måned har vi solgt handverk for 6930 kroner.                                                       Mye på grunn av dette kunne vi i går overføre 10.000 kroner til KWOP som skal fordeles på skolemateriell, litt nytt handverk og byggemateriell.

1604727_688484774527903_901304243_n

Foto: Anne Berit Sødal

 

Nytt år, nye muligheter!

8. januar! Da er det på tide og ønske dere alle et godt nytt år!  Og vi håper virkelig dette blir et flott år, for oss, og for barn og voksne i Kalongo. I desember ble latrinene utenfor Kalongo kompetansesenter ferdige, det ble kjøpt inn vinduer til alle tre bygningene og det minste huset fikk både vinduer, dører og gulv.10 skolepulter til grendeskolen ble også kjøpt inn.

På noen måneder nå håper vi at KCC er så ferdig at det kan tas i bruk.                                 Dette står på ønskelisten:

  • 11 Dører
  • 70 Skolepulter og tavle til klasserom
  • Gulv i de to største bygningene
  • Utendørs kjøkken med overbygg
  • Møbler og pc til kontor
  • Vanntank

Til dette trenger vi totalt ca. 35.000 kroner.

Vi i GWAF, og fantastiske Joyce Kibira, hilser med et koselig minne fra året som gikk. Vi gleder oss til 2016 🙂

photo (9)

Joyce Kibira foran KCC. Foto: Kalongo Widows and Oprhans Project

Årets julekampanje

Nå har vi fått kalenderne og julekortene tilsendt, og gleder oss til å kunne dele blinkskuddene fra Kalongo med dere Har du lyst til å kjøpe et julekort eller en kalender der inntektene går til å skaffe vinduer og skrivepulter til Kalongo kompetansesenter?

Ja, da kan du ta kontakt med oss her, eller på post@growwithafuture.com

Julekort – 30 kr / / / Kalender – 150 kr

12226982_1021027024607008_8966568535831704616_n   

12208347_1021027027940341_1226931362717829399_n