Et hjertesukk!

Vi er nå alle slitne av en uforutsigbar situasjon som preger livene våre på mange måter. Likevel har de aller fleste av oss nå lagt norgesferien bak oss og prøver å leve så normalt som mulig bare vi vasker hender, holder avstand og er litt mer hjemme enn det vi vanligvis ville vært. Retter vi blikket mot Uganda er situasjonen dessverre en helt annen. For mange er det nå ikke bekymringer for korona som gjør hverdagen vanskelig, men det å ha mat til å mette magen.

I Uganda er samfunnet fremdeles i «lock-down» noe som betyr at barn sitter hjemme i stedet for å være på skolen og de voksne er hjemme i stedet for å jobbe. Helt i begynnelsen gikk nok dette fint, men nå går det ikke fint lenger. De voksne har i månedsvis kjempet for å få endene til å møtes og de som før korona-krisen hadde lite sitter nå igjen med ingenting. Barna har mistet måneder med skolegang og mange organisasjoner med årelang erfaring i utviklingsland peker nå på at man er svært bekymret for at mange av disse barna, spesielt jenter aldri vil komme tilbake på skolebenken.

Grow With a Future er bekymret for hva som kommer til å skje med barn og voksne hvis situasjonen som utspiller seg nå får pågå lenger. Vi håper myndighetene snart kan finne en løsning på hvordan landet gradvis kan åpnes opp igjen. For situasjonen var svært prekær allerede i slutten av mars. Nå er den for mange helt uutholdelig, rett og slett livsfarlig.

La barna igjen få fylle benkeradene på skolen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *