En vanskelig tid- der vi alle må stå sammen!

På svært kort tid har korona-viruset snudd opp ned på livene våre. Noen er syke, mens mange barn, voksne og eldre kan være både ensom, bekymret og kjenne på en frykt for å gjøre helt dagligdagse ting. Samtidig minnes vi på hvor sterke vi er sammen og hvor viktig hver og en av oss er når vi nå må stå sammen for å ta vare på de som er spesielt utsatt i samfunnet. Overalt ser vi hverdagshelter som alle spiller en svært viktig rolle i denne kampen.

   

 

 

 

 

Denne krisen er samtidig så mye større en deg og meg. Den rammer både fattig og rik over hele verden. Vi i GWAF følger selvfølgelig situasjonen i Uganda nøye og vi kjenner på en stor frykt nå når vi ser at viruset også er på anmarsj her. Vi vet at både i Uganda og Kalongo er det stor mangel på rent vann og såpe, samtidig som svake helsesystemer og stor fattigdom vil gjøre mennesker svært dårlig stilt i møte med koronaviruset. Vi vet av erfaring også at god og riktig informasjon om viruset og smittevern er helt avgjørende for utfallet, men svært krevende i praksis.

I Uganda har myndighetene den siste uken satt inn en rekke nasjonale forebyggende tiltak for å begrense smitten av korona. Som en del av dette er blant annet landets grenser og en rekke butikker og forretninger stengt. Tiltakene inkluderer samtidig stenging av alle skoler og barnehager i hele landet.

Skolen vår i Kalongo-KWOP Greenhill er derfor nå midlertidig stengt. Dette i første omgang frem til 20.april. Alle barna som til vanlig går på skolen må nå holde seg hjemme og mister for en periode sin tilgang på læring, lek og de trygge rammene en skolehverdag bringer. Situasjonen er svært prekær og vi er bekymret fordi vi vet at dette betyr at også barnas foreldre og omsorgspersoner mister muligheten til å jobbe. Uten noen annen form for sikkerhetsnett vil dette kunne komme til å skape en desperat situasjon for mange.

Vi i GWAF jobber med å finne ut mer om situasjonen i Kalongo og ønsker å bidra der vi kan slik at barn og voksne i landsbyen kan holde seg friske.

Bli med oss å heie på den flotte gjengen i Kalongo og ta vare på hverandre!

GWAF v/Anne Berit Sødal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *